Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Επίλογος διακοπών!


Και να που γυρίσαμε από διακοπές! Και πάει κι αυτό το όνειρο! Το ζήσαμε για φέτος! Του χρόνου πάλι! Το κακό είναι ότι έχει μείνει ακόμα αρκετό καλοκαίρι να με βασανίζει! Ας είναι... πού θα πάει, θα περάσει κι αυτό!

Λοιπόν, ένα πράγμα που με κάνει πάντα να κάνω ανασκόπηση στη ζωή μου, είναι ο πλους του καραβιού από Σούνιο μέχρι το λιμάνι του Πειραιά! Εκεί που έχω το μυαλό μου ακόμα σε υπέροχα πράσινα  και μπλε τοπία, αρχίζει σιγά - σιγά το σκηνικό και  αλλάζει, σκοτεινιάζει και γκριζάρει. Μόνο το βανδαλισμό του κακομοίρας της Αττικής βλέπω με τις πολυκατοικίες να εξαπλώνονται πάνω της, σαν δερματική ασθένεια που σχεδόν κοντεύει να τη φτάσει στο μη περαιτέρω. Δε, το πράσινο που φαίνεται από μακριά είναι τόσο λίγο που μόνο θλιβερή απομίμηση αυτού που είδα στις διακοπές είναι. Και αυτό είναι το σπίτι εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν, δουλεύουν, κινούνται μέσα σ' αυτό το πράγμα που μας αρέσει να το λέμε Αθήνα προς χάριν του ένδοξου παρελθόντος αυτής της περιοχής που βέβαια, καμία μα καμία σχέση δεν έχει με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα. Ούτε το τοπίο, ούτε οι κάτοικοι, ούτε οι ιδέες που κυκλοφορούν, ούτε η αισθητική... τίποτα...
Μετά από λίγο όμως αρχίζω και δε βλέπω τίποτα απ' όλα αυτά, έχω ήδη συνηθίσει. Μη σου πω ότι μ' αρέσει κιόλας! Εξάλλου σκέφτομαι ότι όλοι οι δεσμοί μου είναι εδώ και ότι σημασία έχουν οι άνθρωποι. Άσε που, λόγω πρωτεύουσας, όλα εδώ συμβαίνουν... οπότε λέω "έχει και τα καλά του". Παρηγοριέμαι και ελπίζω ότι κάποτε θα γίνει πολύ καλύτερη η κατάσταση και ότι τα παιδιά μας θα έχουν περισσότερη συνείδηση και σεβασμό για πράγματα και ανθρώπους απ' ότι έχουμε εμείς σήμερα.
Μέχρι να τα σκεφτώ όλ' αυτά, να που πιάνω τον εαυτό μου να ονειρεύεται τις επόμενες διακοπές, μικρές ή μεγάλες δεν έχει σημασία. Τότε παίρνω κουράγιο και δύναμη και συνεχίζω "σαν να μη πέρασε μια μέρα" που λέει και το τραγουδάκι. Ε και πώς να το κάνουμε, είμαστε παιδιά της πόλης και εδώ έχουμε τις αναμνήσεις μας. Οπότε παιδιά Αθήνα και πάλι Αθήνα με τα καλά της και τα κακά της (μεταξύ μας τελευταία είναι όλο και πιο πολλά).
Μ' αυτές τις σκέψεις λοιπόν ο καθένας ξαναγυρνάει στη ρουτίνα του και όλα βαίνουν καλώς(;)! Μήπως και η επαρχία δεν έχει τη δικιά της ρουτίνα;

Καλό υπόλοιπο λοιπόν καλοκαιριού σε όσους είστε τώρα διακοπές. Φτιάξτε εικόνες και αναμνήσεις για το χειμώνα που έρχεται! Και εγώ εδώ, σας περιμένω! Γιατί... "εκεί που ήσουν ήμουνα κι εδώ που είμαι θα 'ρθεις"!!!

13 σχόλια:

  1. Προσυπογράφω στα περισσότερα που λες και εδώ!

    Από παλιά το είχα αυτό το συναίσθημα της μαυρίλας όταν έμπαινε το πλοίο μου στον Πειραιά! Ειδικά όταν αυτό γινόταν αργά το απόγευμα ή τη νύχτα. Μιλάμε για μεγάλο ψυχοπλάκωμα!

    Τα τελευταία χρόνια που κουβαλάω και το αμάξι, όσο αστείο κι αν φαίνεται, το έχω "ξεπεράσει" κάπως το θέμα μου επειδή, εκείνες τις στιγμές, τρέχω και ασχολούμαι στο να μπω στο αμάξι στο γκαράζ του πλοίου που, αν και είναι τραγικά χειρότερο σαν κατάσταση, τουλάχιστον μου αποσπά την προσοχή από την υπόλοιπη μουντίλα της επιστροφής.
    Όπως και να έχει, η επιστροφή είναι αναγκαία και πολλές φορές όχι τόσο τραγική όσο την περιμένουμε αρχικά.
    Εύχομαι σε όλους καλή επαναπροσαρμογή στα... "γνωστά" τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό υπόλοιπο λοιπόν και καλή συνέχεια...στα υπόλοιπα...

    Απ'την τελευταία φωτογραφία να συμπεράνω...κατα γράμμα...
    καφές...τσιγάρο...σταυρόλεξο...πολύ σταυρόλεξο...και !!περάσαμε θαυμάσια!!

    Αν μου επιτρέπεται να κάνω μια πρόταση για την επόμενη επιστροφή των επόμενων διακοπών...
    Σκέψου ,μήπως είναι προτιμότερο να επιστρέφεις το βράδυ...
    Μπαίνοντας στο λιμάνι,να βλέπεις μια πόλη φωτισμένη,σκιές και φωτοσκιάσεις,
    δίνουν μια αλλιώτικη οπτική,πιο όμορφη ίσως...ίσως και να μοιάζει σαν συνέχεια αυτού που άφησες πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kι αυτό το χω κάνει αλλά δεν πιάνει!Ίδια γεύση!Μάλλον είναι η επιστροφή γενικότερα που με κάνει έτσι!Αλλά όπως προείπα προσωρινό είναι...Μετά στρώνεις!!!

      Διαγραφή
  3. Καλή συνέχεια διακοπών στην Αθήνα τώρα!!Τώρα τον Αυγουστό που είναι άδεια είναι πολύ ωραία!!:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το έλεγα για άλλα χρόνια αλλά φέτος δεν είναι και τόσο άδεια όπως παλαιότερα.Είναι πάντως πιο αραιά κι αυτό όπως και να το κάνεις σου δίνει μιά άλλη αίσθηση της πόλης!Τώρα που ταγραφω αυτά είμαι ήδη μια βδομάδα πίσω και όπως καταλαβαίνεις έχω...προσαρμοστεί!

      Διαγραφή
  4. Εγώ διακοπές μόνο με το κυάλι θα δω φέτος, αλλά δε με πειράζει καθόλου αυτό, αυτό είναι το λιγότερο. Η ζωή στην Αθήνα, και γενικότερα στην Ελλάδα, δεν παλεύεται με τίποτα -άποψή μου βέβαια- γι' αυτό και ανυπομονώ να ξαναφύγω εξωτερικό (πρώτα ο Θεός, να' μαστε καλά). Αν και "όπου και να πάω η Ελλάδα με πληγώνει" όπως πολύ σωστά είπε ο Σεφέρης.

    Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να περνάς καλά όπου και να σαι.Αυτό είναι το μύνημα της ανάρτησης και μύνημα για σένα!Και όπως έχουμε πει κιαλλού ,άντε να τελειώνει το καλοκαίρι να ησυχάσουμε!

      Διαγραφή
  5. Καλό χειμώνα λοιπόν,αν και είναι νωρίς shine on μου,εγώ δεν άντεξα ήρθα και μετά απο τρεις μέρες το έσκασα για πίσω πάλι,κάτι μου έλεγε παράτα τα πέρασα τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό!!!Είσαι το πρότυπό μου!!!Θέλω και γω διακοπές δειαρκείας και τις θέλω ΤΩΡΑ!!!

      Διαγραφή
    2. Αστα ενώ καίγομαι στην κυριολεξία από δουλειά(άλλο πράμα φέτος κι'αυτό!)εγώ αρνούμαι να προσαρμοστώ και που με χάνεις που με βρίσκεις χθές και σήμερα στη χαλκιδική ηλιοθεραπεία και άγιος ο Θεός!

      Διαγραφή
    3. Δουλίτσα να υπάρχει!!!Άλλοι παρακαλάνε!!!Άμα μπορείς και να ξεφεύγεις ακόμα καλύτερα!!!

      Διαγραφή