Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

... και καλά καρπούζια έχω!!!


Μετά από μια μεγάλη απουσία λόγω τεχνικών προβλημάτων και ενώ θα περίμενε κανείς να έχω μαζεμένα γεγονότα, σχολιασμούς, σκέψεις και ότι άλλο γράφει κανείς σ' ένα μπλογκ, εντούτοις μόνο ένα πράγμα στριφογυρίζει στο μυαλό μου: "Ζέστηηηηηη!!!".
Ζέστη φίλε, ζέστη που δοκιμάζει τα όρια σου, που σε κάνει και νιώθεις σα δεινόσαυρος μετά την πτώση του αστεροειδή και να αναρωτιέσαι αν θα επιζήσεις ή όχι.
Να ονειρεύεσαι πότε έρχονται τα Χριστούγεννα, τι ωραία που είναι στην Αλάσκα και άλλα τέτοια εξωτικά.
Και όλα αυτά εμείς οι "τυχεροί" κάτοικοι της μητροπόλεως τα έχουμε σε συσκευασία δώρου, πακέτο με απίστευτου κάλλους τσιμεντοκατασκευές που όχι μόνο σου ταλαιπωρούν τα μάτια αλλά και συσσωρεύουν πιο πολλή από την αγαπημένη μας (Τιιι; Ν' ακούσω όλα τα παιδάκιααα;;) ζέεεστηηη!
Γιατί άλλο είναι οι 40 βαθμοί π.χ. στη Ρόδο και άλλο οι 40 στην Αθήνα και περίχωρα.
Ααα! Ωραίο το καλοκαιράκι στην Ελλάδα! Το λέει και ο ΕΟΤ! "Live your myth in Greece!".
Και επειδή τα παραμύθια είναι πολύ καλύτερα από την πραγματικότητα θα παραθέσω τραγουδάκι που για μένα καθρεφτίζει όλα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας η οποία εξελίχτηκε στην πολύ μακρινή δεκαετία του '70 και κάτι λίγο '80.


Υπάρχουν βέβαια κι άλλα καλοκαιρινά τραγούδια πιο χαρωπά αλλά για κάποιο λόγο εμένα δε μου 'μιλάνε'.
Δε θα επεκταθώ σε αναμνήσεις τύπου "τω καιρώ εκείνω όλα ήταν καλύτερα" γιατί θεωρώ ότι αδικώ την καινούργια γενιά που τώρα φτιάχνει τις αναμνήσεις της και που δεν έχει καμία όρεξη να ακούει τέτοια. Τα βρίσκει άγνωστα και βαρετά.
Οι τέτοιου τύπου αναπολήσεις προσφέρουν ευχαρίστηση μόνο σε σένα που τα λες και τα θυμάσαι. Θυμήσου λοιπόν τα δικά σου καλοκαίρια και κάνε ό,τι μπορείς καλύτερο για να είναι και αυτά που έρχονται άξια να τα θυμάσαι όταν θα είσαι πολύυυ γέρος (μακριά από 'μας!).
Ο καθένας λοιπόν ας φτιάξει το καλοκαιρινό soundtrack της ζωής του για να το θυμάται όταν θα τουρτουρίζει το χειμώνα και θα σκέφτεται νησάκια!


10 σχόλια:

  1. Εγώ shine on μου να σου πω την αμαρτία μου 4 εφυγα σήμερα απ τη δουλειά ,πευκοχώρι κατέληξα!Όχι θα κάτσω να σκάσω!!!!
    Μη σου πω πως θα κλείσω το κινητό αυριο και θα με ψάχνουν όλοι ε ρε γλέντια! και γω χαλκιδική με φωσφοριζέ μπρατσάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο supernova!Tο πιασες το νόημα!Κάντο σήμερα γιατί αύριο ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει και αν θα μπορείς να το κάνεις!Τυχεροί Θεσσαλονικείς!Η Χαλκιδική μια ανάσα και ένα σωρό φοβερές παραλίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καιρός λοιπόν,να μετακομίσεις προς τα πάνω....
    τουλάχιστον εδώ,μεριά,έχει μείνει λίγο παραπάνω πράσινο, περισσεύει και λίγο χωματάκι για καμμιά ντοματούλα,μη σου πω και καρπούζι... :)

    Στις καλοκαιρινές αναμνήσεις σου,χωράνε πολλοί απο εμάς...και χωρίς πρόθεση να θίξω κανένα,ξέραμε να "δημιουργούμε" τις αναμνήσεις μας χωρίς την ανάγκη.... πολυτελών συσκευασιών....
    .... αυτοί που δυσανασχετούν όταν ακούν τα.."τω καιρώ εκείνω.."
    θα'πρεπε ,ίσως ,να το ξανασκεφτούν...άλλωστε,κάποιος πολύ σωστά είπε,
    "για να πάς "μπροστά",πρέπει πρώτα να κάνεις ένα βήμα πίσω.."

    Τώρα θα μου πείς ,με τέτοια ζέστη, ποιός θέλει να κάνει παραπανήσια βήματα...!!

    .... keep Shining On..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε εκατό φορές το χω σκεφτεί να ανέβω αλλά με τέτοια ζέστη...που να τρέχεις τώρα!Όσο για τις αναμνήσεις;εμείς οι πιο παλιοί το έχουμε αποδείξει ότι περνάμε καλά και με λιγότερα,παρόλο που πολλούς από μας τους πλάνεψε η ντόλτσε βίτα.Δεν πειράζει,ερχόμαστε στα ίσα μας.Οι πιο νέοι βλέπουν άλλα πράγματα και ζουν άλλες καταστάσεις,πιο γρήγορες.Δεν τους αδικώ αλλά δεν μπορώ και να συμβαδίσω.Ας με συγχωρήσουν που επιμένω παλαιϊκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ κι επαυξάνω...
    άλλωστε μ'αυτή τη ζέστη..που να τρέχεις να τους προλάβεις...
    όχι δηλαδή οτι θα τους προλαβαίναμε αν είχε δροσιά,...
    έτσι,να'χαμε να λέγαμε...!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλοι καιροί!΄Αλλα ήθη!Έτσι δε λέγαν οι πιο παλιοί για μάς;Ε τώρα το λέμε εμείς!Εγώ πάντως το βλέπω μπροστά μου.Τα πιο νέα παιδιά καμία σχέση με μας ως παιδιά.Όλα γρήγορα,εγωιστικά και καταναλωτικά!Όποιος περάσει απο δω και είναι κάτω των 20 ή εκεί γύρω ας με διαψεύσει.Θα το χαρώ πολύ!(πραγματικά!!!)

      Διαγραφή
  6. Η ζέστη είναι το χειρότερό μου.. Όταν ήμουν Βρετανία το πρώτο πράγμα που μου λέγανε οι Βρετάνοι ήταν: "Τώρα εσύ, Ελληνίδα, πώς τα βρίσκεις εδώ με το κρύο και τον βροχερό καιρό, κτλ;"
    Η απάντησή μου: "Α, μια χαρά είναι! Σούπερ καιρός!"

    Από την άλλη, το πρώτο και τελευταίο πράγμα που μου λέγανε οι Έλληνες ήταν: "Απορώ πως μπορείς και μένεις εκεί που βρέχει συνέχεια και κάνει ψοφόκρυο. Εγώ δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τον ήλιο. Πρέπει να σου'χει λείψει κι εσένα ο ήλιος και το καλοκαιράκι ε;"
    Η απάντησή μου: "Τρελάθηκες; Καθόλου δε μου έλειψε! Θα πήγαινα και στην άλλη άκρη του κόσμου για να αποφύγω το ελληνικό καλοκαίρι και τον ήλιο!"

    Συμπέρασμα: Βρετανοί και Έλληνες μαζί με περνάνε για *μεταλλαγμένο* ελληνικό προϊόν και ψάχνουν για το χαρτί αυθεντικότητας. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ ας έμενα εγώ σε κανένα παραλιακό μέρος σε σπιτάκι μικρό και ποιος ...νοιάστηκε για τη ζέστη;Αλλά δυστηχώς είμαι κατάδικος στην Αθήνα και δε βλέπω να αλλάζει το πράγμα.Αλλιώς και στην Αγγλία καλά είναι και παντού φτάνει να είσαι με κείνους που πρέπει.Και συ να δεις μελισσούλα μου που άμα ήσουν σε κανένα ονειρεμένο μέρος τίποτα δε θα σε πείραζε.Αλλά μάλλον μας έχει πειράξει το τσιμέντο στο κεφάλι.Και το καλοκαίρι είναι πιο έντονο!

      Διαγραφή
  7. Ε τώρα μη μου πείτε ότι ζεσταίνεστε με 42 ψωροβαθμούς υπό σκιά! Τσκ, τσκ!!!
    Δηλαδή στην Αφρική τι να πούνε; Και καλά εκεί, πείτε ότι "είναι μακριά και ποιος ξέρει τι παίζει". Αμ εδώ;! Κάτι στεγνοκαθαριστές ή φουρναραίοι κλπ! Αυτοί, τι να πουν;!
    Θα διαβάζουν κάτι τέτοια και θα γελάνε κάτω απ' τον ιδρώτα τους!

    Εντάξει, υπερβάλω λίγο, εσκεμμένα όμως για "να απαλύνω τον πόνο μας"! Ξέρετε, με τη λογική του "σκέψου και τα χειρότερα για να νιώσεις σε πόσο καλύτερη μοίρα βρίσκεσαι ο ίδιος"!

    Συστήνω υπομονή, σκιές (όχι στους τοίχους), κλιματισμό και αποφυγή κουραστικών... σκέψεων!!!

    Μπανάκια στα κορμάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή