Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Αντιρίξ και Συμφωνίξ


Ήρθε η Άνοιξη! Πουλάκια, λουλουδάκια, εμπριμέ φορεματάκια, σήκωμα χαλιών και τα πρώτα γεμιστά στο σπίτι! Όλα δείχνουν ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει και όλα βαίνουν καλώς στο να υποδεχθούμε το καλοκαιράκι που μας κλείνει το ματάκι του από μακριά!
Όλοι θα το υποδεχτούμε;;; Όοοχι όλοι! Γιατί υπάρχει ένα χωριό στην Ευρώπη που αντιστέκεται στο Ρωμαϊκό, (εεε συγνώμη, στο Γερμανικό ήθελα να πω;) κατακτητή. Και όλα αυτά περί Άνοιξης είναι... πώς να το πω;... "last year!". Δεν είναι Άνοιξη φέτος αυτή που λέει κι ο Διονύσης (ο Σαββόπουλος ντε!).
Οι Γαλάτες του συγκεκριμένου χωριού αντιστέκονται στους Ρωμαίους απ' τη μια κι απ' την άλλη  αλληλοφαγώνονται για το ποιος θα γίνει αρχηγός. Και μάταια περιμένουν το Δρυίδη να τους φτιάξει το μαγικό φίλτρο. Δε μπορεί γιατί κι αυτός απηύδησε:
"Ας το καλό πια! Φτιάχνω, φτιάχνω φίλτρο κι εσείς το ποτίζετε στις γλάστρες. Αντί να το κατεβάζετε και να κατεβάσετε καμιά ιδέα για το πως θα γλιτώσουμε από το λάκκο με τα φίδια!" (Προσέξατε πόσο κομψά το τοποθετώ;) "Άχρηστοι! Ακαμάτηδες! Κηφήνες! Και σα να μην έφτανε αυτό, το πουλάτε κιόλα και βγάζετε ένα κάρο φράγκα που τα στέλνετε στην Ελβετία γιατί φοβόσαστε τη φορολογία και τελευταία και την πτώχευση! Ωραίος τρόπος!!!"
Οι επίδοξοι αρχηγοί όμως ηγρόν αγόραζαν. Κοιτάζουν ο ένας τον άλλον και κλαψουρίζουν:
"Όχι κυρίααα. Εγώ ήμουνα καλό παιδάκιιι. Το άλλο παιδάκι φταίειιιι... Αυτός άρχισε πρώτοοος..."
Και έτσι περνάει ο καιρός και η Άνοιξη προχωράει και δίνει τη θέση της στο καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι αλλιώτικο από τα άλλα. Πώς λέμε "Ένα αγόρι αλλιώτικο από τα άλλα"; Γιατί εκτός του ότι κανείς δεν ακούει τους ρημαδογαλάτες, θέλει και να τους χρησιμοποιήσει για να κάνει τα δικά του. Άλλα οι Γαλάτες βαρέθηκαν μάλλον τα παιχνιδάκια και δε θα παίξουν άλλο με τα παιδάκια! Να μάθουν αυτά!


Για να δούμε! Τι θα γίνει και πώς θα τελειώσει η ιστορία; Ουάου! Πρέπει να πάρω το επόμενο τεύχος για να μάθω! Ακριβό το άτιμο αλλά τα αξίζει τα λεφτά του! Στοιχίζει μια ψήφο και ένα μνημόνιο! Κάτσε να κοιτάξω αν έχω ή πάλι δανεικά θα ζητήσω! Δε βαριέσαι, κι έτσι κουρεμένος κι αλλιώς χαμένος!

Εδώ κάπου θα ευχηθώ καλό βόλι (πάλι!) και κοιτάξτε που θα το ρίξετε για να μην τραβάτε τα μαλλιά σας με αυτό που θα βγει (πάλι!).

18 σχόλια:

  1. Χμ, ωραία η μεταφορά και σωστό το μήνυμα. Αν είχαμε και κανένα Πανοραμίξ με μαγικό ζωμό να μας βάλει μυαλό.. καλά θα ήταν. Οψόμεθα. Στο επόμενο τεύχος όπως λες κι εσύ.

    Άσχετο, είμαι περίεργη εάν το όνομα του blog είναι από το τραγούδι των Pink Floyd?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι!Απο κει είναι!Είμαι 100% Pink Floyd fan!Σκοπεύω να το βάλω να ακουγεται και στο μπλογκ!Τι λες;

      Διαγραφή
    2. Εννοείτε πως θα βάλεις το shine on you crazy diamond να παίζει στο υπέροχο blogακι σου.Το λατρεύω αυτό το group.Απο το shine on σε βρήκα και σε κατάλαβα....Καλώς σε βρήκα λοιπόν.

      Διαγραφή
    3. ΝΑΙ,ΝΑΙ και πάλι ΝΑΙ.Θα το βάλω αυτό όπως και άλλα αγαπημένα!Καλως ήρθες!Απότι κατάλαβα εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος!Ελπίζω να βλέπω συχνά!!!!

      Διαγραφή
    4. Θα περνάω όποτε έχω χρόνο,και δεν ταξιδεύω στον ουρανό με τα τηλεσκόπια μου ή όταν δεν έχω να μεταφράσω κάτι από NASA μεριά.
      overhead the albatros stands motionless upon the air ακούω και δεν μπορώ να ξεκολλήσω τώρα.Ξέρεις με τι παρομοιάζω το blog σου?Με τις σειρήνες του Ομήρου!Ξαναγυρνάω στον χρόνο και να πω ότι ένα blog θέλει δουλειά και προσωπικό χρόνο στοργή και φροντίδα(Δες τι ώρα που σου γράφω 2:35 και θα καταλάβεις)Τώρα σκέφτομαι πιό Τ shirt των floyd να βάλω αύριο στη δουλειά! Αυτά τα ολίγα.Καλημέρα you crazy diamond!

      Διαγραφή
    5. shine γράψε λάθος,το echoes από τον αστροπειρατή έπαιζε για τι τον είχα ανοιχτό κάτω από σένα.

      Διαγραφή
    6. Μόλις ξεπεράσω το πρόβλημα μου με το laptop μου θα επανέλθω.Με δανεικά (laptop)δουλειές δεν γίνονται.!Έχεις δίκιο σ'αυτά που λες.Εξάλλου απότι καταλαβαίνω όλοι εδώ είμαστε της ίδιας συνομοταξίας!Καλά αστρο-μουσικά ταξίδια!Θα ερχόμαστε και μεις μαζί σου!

      Διαγραφή
  2. Ωχ, Shine On σε αποκάλυψαν (σχετικά με τους Pink Floyd λέω ;-) !

    Ωραία κι αυτή η ανάρτησή σου (κάτι ξέρω που σε προτείνω σε περίοπτη θέση του ιστολογίου μου)!

    Πάντως, κι εγώ δε ξέρω τι θα γίνει με το "μαγικό μας φίλτρο" αλλά, έτσι που το πάμε, ούτε για σόδα δε μας βλέπω!
    Ελπίζω (ή έτσι θέλω να λέω) ότι θα προλάβει να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο!
    Αν πάλι δε προλάβει, θα πρότεινα σε όσους μπορούν, να ετοιμάζουν τα πράγματά τους για... άλλο χωριό και με τις ταυτότητες στο στόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ που με προτείνεις πάντα.Και ναι το παραδέχομαι.Αποκαλύπτω πλέον το "μεγάλο" μυστικό του ονόματος αυτού εδώ του μπλογκ.Είναι από τους Pink Floyd στους οποιους έχω εθιστεί παιδιώθεν.Και αληθινά σας λέγω αγαπητοί μου ότι αν δεν ηταν έτσι, η ζωή μου θα είχε πάρει άλλη τροπή και σίγουρα και η ψυχοσύνθεσή μου θα ήταν διαφορετική!Και όσο για το μαγικό φίλτρο και τον Πανοραμίξ έχω να πω ότι χρόνια τον περιμένω να μου στείλει έστω και λίγο με κούριερ (δική μου χρέωση) και αυτός με αγνοεί επιδεικτικά!Λέτε να έχει κάτι μαζί μου ή απλά είναι ξενόφοβος και δε θέλει πάρε δώσε με αλλοδαπούς;

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα με την bumble bee,όσον αφορά την μεταφορά και το σωστό μήνυμα...
    και παίρνω το θάρρος να συμπληρώσω...μια που η ευχή σου είναι "καλό βόλι"
    ....But never relax at all
    With our backs to the wall
    Backs to the wall....
    τουλάχιστον να μην τη "φάμε" πισώπλατα...!! :)
    Μέχρι το επόμενο τεύχος λοιπόν,σου εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι!έτσι!Τοίχο-τοίχο να πηγαίνουμε!Γιατί οι καιροί είναι πονηροί που λένε και οι παλιοί.Καλό Σ/Κ και σε σένα!Χαίρομαι που περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό μήνα κι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ'ευχαριστώ και σε σένα το ίδιο!Και να δούμε τι θα μας φέρεις αυτός ο μήνας!Έχω μεγάλη περιέργεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή εβδομάδα !!
    Σ'ευχαριστώ που περνάς..!! :)

    Tι άλλο να μας φέρει αυτός ο μήνας???
    Σ'έφαγε και σένα η περιέργεια!!!
    Προεκλογικά "ντουέτα" έχουμε,εκλογές έρχονται,έπιασαν κι οι ζέστες...
    κι άλλα θες????????.... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Kαλό μήνα και σε σένα!Δε σας έχω ξεχάσει!Πρόβλημα με τον υπολογιστή μου και εξυπηρετούμαι από άλλον!Αλλά θα επανέλθω δρυμήτερη!!!

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα ...λαμπερή..!!!
    καλή εβδομάδα,

    ελπίζω να περνάς καλά...
    Σ'ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τον χρόνο που μου αφιερώνεις..
    και με προβληματικό υπολογιστή...διπλά ευχαριστώ... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Problem solved όπως θα κατάλαβες και επιτέλους ξανά ανάμεσά σας!Χαίρο μαι να σε βλέπω να περνάς.Εσένα και όποιον άλλον βρίσκει κάποιο ενδιαφέρον στα γραφόμενά μου!

      Διαγραφή