Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Γκόοοορτζος!!! Γκόοοορτζος!!!


Επιτέλους έρχονται οι εκλογές!
Η μέρα που θα μιλήσει ο κυρίαρχος λαός.
Αυτό το μείγμα από γοητευμένους και απογοητευμένους, τιμωρούς και θύματα, κλέφτες και αστυνόμους, νούμερα και διανοούμενους, μεροκαματιάρηδες και προνομιούχους της ελληνικής ταλαίπωρης κοινωνίας. Και άντε να δούμε τι θα πει!

Καλά, το τι θα γίνει μ' αυτές τις εκλογές, είναι απερίγραπτο!
Αυτό που χαίρομαι όμως πιο πολύ από κάθε τι, είναι το ότι είναι οι μόνες εκλογές που ο κάθε "παραδοσιακός" πολιτικός φοβάται για την καρεκλίτσα του!
Πόσο χαίρομαι όταν βλέπω την ταραχή τους, δε λέγεται! Πόσο γουστάρω να τους ακούω να μας παρακαλάνε να τους ψηφίσουμε! Να γίνονται χαλί να τους πατήσουμε, να σκύβουν με τόση αγωνία στα προβλήματά μας και να μας προτείνουν λύσεις που, ως δια μαγείας, όλοι έχουν ενώ πριν, ούτε που να τους περάσουν από το μυαλό. Όλα θα τα φτιάξουν και για όλα θα φροντίσουν οι "πατέρες" και οι "πατερούληδες" του έθνους!

Και ως γνωστόν για όλους (και μην πει κανείς ότι δεν το ξέρει γιατί θα τον μαλώσω), μετά τις εκλογές θα ακούσουμε το γνωστόν και μη εξαιρεταίον "Δεί δή χρημάτων ω! άνδρες Αθηναίοι!". Και το χρήμα το ρημάδι είναι πολύ ακριβοθώρητο στην Ελλάδα μας από συστάσεως ελληνικού κράτους.

Και να μην ακούω ότι οι πολιτικοί μας είναι διεφθαρμένοι γιατί θα παρεξηγηθώ!
Μα πώς να μην είναι αφού όλο το σύστημα τους ωθεί και τους ανταμείβει. Για να μην πω ότι πολλοί από 'μας ωφελούμαστε γενεές δεκατέσσερις απ' όλο το πράγμα. Άρα, είναι δικαιολογημένοι οι καημένοι! Αμάν πια κακεντρεχείς άνθρωποι που πέσατε να τους γιαουρτώσετε τους ανθρώπους, όπου τους βλέπετε! Ενώ αυτοί σας είπαν απλά την αλήθεια: "Μαζί τα φάγαμε". Ε εντάξει, άλλοι βαρυστομάχιασαν κι άλλοι μείναν νηστικοί. Εδώ σε γάμο πας και αν δε σηκωθείς δυο φορές να γεμίσεις πιάτο, άδειασε ο μπουφές κι έμεινες νηστικός, για τα ταμεία του κράτους θα λέμε που χάνει η μάνα το παιδί;
Όπως και να χει το πράγμα όμως και ό,τι και να γίνεται, γεγονός είναι ότι πρέπει να ψηφίσουμε και να αφήσουμε την εκδρομή για μια άλλη μέρα γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν θα φάνε τους υπόλοιπους που δε θα ψηφίσουν. Οπότε ας ψηφίσουμε ο καθένας εκεί που νομίζει ότι δεν τον κοροϊδεύουν. Γιατί έχουμε φάει πολύ δούλεμα και δεν πάει άλλο. Πιάσαμε πάτο και λένε ότι μετά από τον πάτο μόνο πάνω πας.

Εύχομαι πραγματικά τα καλύτερα για τον τόπο (αλλά περιμένω τα χειρότερα)... και καλό βόλι!